Водоотблъскваща, гъвкава фуга GF DRY 115 зелен аквамарин - 1 кг.

В наличност
Арт. №
6574
-9%
Промо цена 14,40 лв. Редовна цена 16,00 лв.
(Цена с ДДС за бр.)

  Постоянни наличности.

 

-9%

ВОДООТБЛЪСКВАЩА ФУГИРАЩА СМЕС

 

Предназначение: Гъвкав, високо хидрофобен, непопиващ, запълващ материал за фуги с ширина от 2 до 20мм. Хидрофобните добавки осигуряват водоотблъскващ ефект, като така премахват запушването на порите и нечистотии и значително подобряват хигиената на керамичните повърхности. Този материал е подходящ за стенни и подови плочки, главно в бани, кухни и други помещения със санитарни изисквания. Нещо повече, той може да се използва на балкони, тераси, фасади, отопляеми подове (с подово отопление), ресторанти, магазини и др. По-специално, той се използва за свързване на SDI панели при полагане на шумоизолиращи подови плоскости. Не е подходящ за дилатационни фуги и за повърхности, където се изисква химична устойчивост.

Състав: Минерален пълнител с гранулираност 0.3мм., цимент и добавки, които подобряват обработката и крайните качества на фугиращата смес.

Подготовка на основата: Фугата трябва да бъде чиста, без прах и мазнини или други замърсявания. Не трябва да е замръзнала. Фугирането може да се извърши след изсъхване на лепилото, поне един ден след залепване на плочките (поне 2-3 дни за стъклени, непопиващи стенни и подови плочки). При непопиващи основи след 5-7 дни. Замърсените фуги трябва да се изстържат на поне 3мм. И да се почистят цялостно. Абсорбиращите плочки и ръбове трябва да бъдат намокрени преди фугиране, неизпълнението, на което може да доведе до неравномерно изсъхване и разлика в оцветяването.

Употреба: Изсипете сухата смес равномерно в предписаното количвствио вода, разбъркайте до получаване на хомогенна и еднообразна смес 5-10 мин. След смесването разбъркайте отново. Полагайте материала във фугите диагонално, като използвате гумена маламашка. Заравнете частично изсъхналия материал, като използвате влажна гъба. Отсранете сухия коросан с чист плат. Препоръчва се да измиете повърхността на стенните плочки непосредствено след това с влажна гъба и да посипете фугите със суха фугираща смес. ПО-късно намокрете фугите няколко пъти с помощта на влажна гъба. Пазете прясно фугираните повърхности от директна топлина и изсушаване. Фугираните стенни плочки могат да бъдат използвани след 24 часа. В първите 2 седмици, използвайте само чиста вода при почистване на фугираните повърхности.

Характеристики на техническото представяне:

  • Необходимо количество вода за смесване – 0.22 – 0.26л/кг.
  • Разходна норма – приблизително 1 600кг/м3
  • Време за разтваряне – 5-10мин.
  • Време за използване на разтвора – минимум 2 часа;
  • Време за започване на чистенето –

за стенни плочки - 15мин; за подови плочки - 30мин;

! Интензивна обработка с вода (заливане с душ) е възможна след 2 седмици. Когато смесвате друго количество от материала важно е да добавяте същото количество вода. Почиствайте сухите остатъци от фугиращ материал с помощта на продукта CL 802.

Приблизителен разход:

Мозайка: при фуга 2мм – приблизително 0.8кг./ м2

100 X 100мм : при фуга 3мм – приблизително 0.6кг./ м2

150 X 150мм : при фуга 3мм – приблизително 0.5кг./ м2

200 X 250мм : при фуга 3мм – приблизително 0.4кг./ м2

300 X 300мм : при фуга 3мм – приблизително 0.3кг./ м2

Внимание: Допълнителното добавяне на свързващи вещества, агрегати и други добавки или пресяване на сместа не се препоръчват. Сместа може да се обработва само при температура на въздуха и основата над + 5°C и не може да се прилага ако се очаква замръзване! За сместа трябва да се използва питейна вода, която отговаря на EN 1008.

Съхранение: Съхранявайте продукт ана сухо място, предпазвайте о влажност (макс.относителна влажност 75%). Ако са изпълнени условията на съхранение, периодът на годност е 12месеца от датата, показана на опаковката.

Държава на произход: Чехия
ДДС: Всички цени са с ДДС.
Промо: Цената е валидна само за поръчки онлайн.
Мерна единица: бр.
Производител: Lasselsberger

ПОРЪЧКА

- ВАЖНО! Всеки клиент може да се възползва от ОНЛАЙН отстъпките в електронния магазин на Мар Маг - marmag.bg Направете Вашата поръчка онлайн, свържете се с нас и след това заповядайте в удобен за Вас обект на Мар Маг, за да си я вземете - по този начин няма да имате разход за транспорт и получавате нашата ОНЛАЙН отстъпка.

- Marmag.bg е онлайн магазин, който приема поръчки директно през уеб сайта. Поръчки по телефон не се приемат! Всички стоки, които ще намерите на тази страница, могат да бъдат доставени в срок от 3 до 10 работни дни, освен при независещи от нашата фирма обстоятелства. При проблем със срока на доставка, наша отговорност е да се свържем с Вас и да Ви предоставим информация.

- Aко имате каквито и да е затруднения с пазаруването онлайн или до сега не сте го правили, моля свържете се с нас.

ВАЖНО!!! Различните монитори, показват по различен начин цветовете на снимките. Стараем се да показваме стоките в максимално реален вид.

- Описанието на основните характеристики на всеки продукт са съгласно посочената от производителя информация.

ПЛАЩАНЕ

- Marmag.bg приема плащания по банков път, чрез дебитни и кредитни карти ( VISA, MAESTRO и MasterCard ), ePay и с наложен платеж ( в брой при получаване на пратка от Speedy, Econt или Transpress ).

- Данни за плащане по банков път: име на получател: "Мар Маг ИТИ" ЕООД, IBAN: BG41UNCR70001520670660, BIC: UNCRBGSF, в основание на плащането, моля напишете "плащане по онлайн поръчка №".

- При плащане по банков път, доставка се извършва след като парите се появят в нашата сметка. За по-бързо задвижване на процедурата можете да изпратите копие на заверено от банката платежно нареждане на  e-mail.

ДОСТАВКА

- Всички доставки се извършват с куриерски фирми Спиди, Транспрес и Еконт на преференциални цени за Клиентите на Marmag.bg.

- Цената за доставка до 50 кг. варира според килограмите.

- Ако стоката надхвърля 100кг. трябва да се свържете с нас, за да уточним теглото и най-изгодния начин за доставка във Ваша полза.

- Мар Маг разполага и със собствен транспорт, както и с възможност за разтоварване с кран. Моля, при желание от Ваша страна за такъв вид услуга, свържете с нас преди да финализирате поръчката си, за да бъдат изяснени цените за доставката.

- Marmag.bg дава възможност на своите клиенти при получаване на стоката, да я отворят и прегледат.

- транспортен дефект - при нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за ПРОТОКОЛ за увредена пратка, както и незабавно да се свържете с нас на посочените телефони. Гореспоменатия ПРОТОКОЛ се изготвя от представителя на Куриерската фирма и в присъствието на Потребителя, непосредствено след получаване на пратката и при установяването на транспортния дефект.

- при получаване на стока, на ЕВРО ПАЛЕТ, клиентът трябва или да разтовари стоката и да върне ПАЛЕТА по куриера, или да му предостави друг ЕВРО ПАЛЕТ.

- www.marmag.bg - извършва доставка само на територията на България.

ЗАМЯНА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

- Marmag.bg ще се съобрази с всички законови норми в българското законодателство, свързани с електронната търговия. Те ще бъдат описани в Общите условия.

- Клиентът ще може да върне получената стока в срок до 30 дни ( след датата на получаване ), като задължително стоката и опаковка трябва да са във вида, в който са получени, без никакви увреждания.

- Рекламации се приемат при получаване на стоката и винаги ще бъдат уважени при основателна за това причина.

- Връщането на стоката при всички случаи е за сметка на клиента. Фирмата ни разполага със собствени търговски обекти и транспорт, което позволява след предварителна уговорка с нас, да върнете стоката, като я предадете по наш камион, бус или на място в някой от складовете на фирмата. Това може да стане само и единствено след първоначално проведен разговор с нас и уточнение как и къде ще бъде предадена стоката.

- Заплатените суми ще бъдат връщани на Клиента в срок от 10 работни дни, след датата на получаване на върнатата стока. Парите ще бъдат върнати по начина, по който са платени.

- Замяна на стока: Моля, свържете с нас по телефона, за да уточним, как ще е най-удобно да заменим стоката и с какво желаете да бъде заменена. Всички разходи по замяната са за сметка на клиента.

ВАЖНО! Съгласно закона за защита на потребителите (ЗЗП), клиентите на онлайн магазина https://www.marmag.bg/ при липса на помирително споразумение могат да се обърнат за рекламация към регулиращите дейността органи KZP.BG на следния адрес: 

https://kzp.bg/

* Тел: 0700 111 22

* Адрес: гр. София, ПК 1000, ул. "Врабча" №1 ет. 3,4 и 5

*email: [email protected] 

Платформа на ЕС за онлайн решаване на спорове (платформа за ОРС) : https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.complaints.screeningphase

Алтернативно решаване спорове: https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/solving-disputes/online-dispute-resolution/index_bg.htm

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

- Изложените в онлайн магазин Marmag.bg артикули са с реални снимки. Въпреки това различните монитори показват цветовете по различен начин, затова може да има цветово несъответствие между получената стока и показаната в уеб сайта. Полагаме изключителни усилия да показваме стоките в максимално реалнен вид.

- Описанието на основните характеристики и изображение на всяка стока са съгласно посочената от производителя информация.

- Връщаните за замяна или отказ стоки, трябва да изглеждат по начина, по който са изпратени от нас.

- Поръчки доставени с „Безплатна доставка” не могат да бъдат върнати отново безплатно. Клиентът трябва да заплати куриерската услуга.

Оценявате: Водоотблъскваща, гъвкава фуга GF DRY 115 зелен аквамарин - 1 кг.
Още от тази марка